DE WEEK VAN: Carla Pleijers

3 mei 2021 | Algemeen, De week van

Start van de week, maandag
Na een vrij weekend begin ik de maandag met frisse zin aan de week. Op maandag en dinsdag werk ik samen met mijn partner aan de voorbereidingen van de zomerweken van VakantieAnders. Ik heb een lange to-do lijst, heel wat mails om op te reageren en de social media bijwerken.  Ook heb ik contact met een Belgisch online agendaplatform dat graag onze activiteiten in hun nieuwsbrief naar 4000 lezers plaatst. Dan belt iemand die een vergelijkbaar initiatief in Nederland start en graag onze bedrijven VakantieAnders en Mazzaze op zijn site plaatst. En met een yoga docente die deze zomer als co-creator wil deelnemen, maak ik werkafspraken over onze samenwerking.
Midden op deze drukke dag belt mijn zoon dat hij bij ons komt koken om daarna samen te eten. Wat een cadeautje! Met een heerlijke online yogales sluit ik deze drukke dag af.

Dinsdag
Dinsdagochtend ‘moet’ ik me melden in de bus voor borstkankeronderzoek. Telkens weer hik ik tegen dit vervelende onderzoek aan. Ik ga er lopend naar toe om aan mijn gewenste dagelijkse stappen te komen. Gelukkig duurt het onderzoek niet lang en heb ik nog even tijd om over de kleine, knusse markt te lopen.
’s Middags hebben we een afspraak met onze boekhouder om wat plannen en financiën door te spreken. Ik vind dit niet het leukste onderdeel van mijn werk, maar het is wel belangrijk. Het is een boeiend gesprek met nieuwe inzichten voor mij, stof tot nadenken.
Vervolgens bereid ik me voor op de godinnenreis van deze avond. Een online training over de vrouwelijke archetypes. Het is de derde les die ik aan deze fijne groep vrouwen geef. We bespreken de godinnen die in elke deelnemer op dit moment het meest aanwezig zijn. Het is een inzichtrijke en waardevolle avond.

Woensdag
Woensdag is massagedag in mijn salon aan huis. Een volle agenda! Vier massages, twee ‘basis’ ontspanningsmassages en twee HotStone massages. Heerlijk om te doen, maar ook intensief. Ik moet goed voor mezelf zorgen, mezelf energetisch afsluiten en in mijn eigen energie te blijven. Het lukt.
’s Avonds heb ik een overleg ter voorbereiding van de Ondernemersvaardigheden dag van Bewust Eemland op 5 juni. We maken een pr-plan met uitnodigende slogans en hebben alle vertrouwen in een goede dag.
Mijn auto staat vlak bij het huis van mijn andere zoon geparkeerd. Ik loop nog even binnen voor een praatje, dat is gezellig. De avondklok stuurt me op tijd naar huis.

Donderdag
Deze ochtend voor mezelf  een hypnotherapiesessie van een collega-ondernemer gepland. Een prachtige sessie die veel energetische ballast weghaalt. Als ik thuiskom is onze kleinzoon er. We zijn een dag per twee weken oppas opa en oma. Hij is anderhalf jaar en lekker ondernemend. Samen doen we dan dingen in en rond het huis. Vandaag zijn dat wat tuinwerkzaamheden, waarbij hij druk in de weer is met zijn gieter! Heel schattig om te zien hoe hij alles bekijkt en doet.
Donderdagavond begeleid ik een online bijeenkomst van het blogteam van het AndersMagazine. Met dit team maak ik elk seizoen het AndersMagazine (te lezen/downloaden op AndersTijd.nl). https://www.anderstijd.nl/andersmagazine/
Het is een inspirerende meeting waarin we ook heldere afspraken met elkaar maken. Samen doen we ook een schrijfoefening waar mooie verhalen uit voortkomen die we met elkaar delen. Ik word hier heel blij van.

Vrijdag
In de ochtend een bestuursvergadering van Bewust Eemland. Voor het eerst weer live bij elkaar aan een grote tafel. Ik ga er op de fiets naar toe, door het bos in de zon. De dag begint goed. De vergadering is constructief en productief. En omdat onze penningmeester jarig is, trakteert ze op een heerlijke taart.
In de middag staan er weer 3 massages in mijn agenda. Drie verschillende: een bindweefselmassage met cups, een basis ontspanningsmassage en tot slot nog een HotStone massage. Het is even doorwerken, maar het lukt goed.Als ik om 18 uur alles heb opgeruimd, plof ik moe maar voldaan met een glas wijn op de bank. Ik geniet van de heerlijke geuren die uit de keuken komen.
Tijdens het eten bespreek ik met mijn man deze drukke en gevarieerde week. Hij heeft andere accenten gehad en dat is fijn om uit te wisselen. Morgen is het zaterdag, dan hebben we het vakantie kwartiertje van deze week, dat bereiden we nog even voor.
Mijn wekelijkse blogs heb ik niet geschreven, dat schuift door naar volgende week. Dan geven we ons over aan een vrije avond met een lekker muziekje en een boek op de bank.

Carla Pleijers

Mazzaze www.mazzaze.nl
VakantieAnders www.vakantieanders.nl
AndersTijd www.andertijd.nl