DE WEEK VAN: Jeannette Gobius du Sart

1 mrt 2021 | Algemeen, De week van

Even voorstellen

Maandag 25 januari 2021, het begin van mijn week. Heel leuk om jullie mee te nemen in mijn hybride dagen. Hybride, wat is dat nou weer? Ik werk gecombineerd als ZZP’er bij Carnelian Reiki & Coaching en in loondienst bij de Rabobank. Een mooie uitdaging en zorgt voor goed gevulde dagen.

Als coach begeleid ik mensen graag in hun ontwikkeling in de breedste zin van het woord. Bij geboorte krijgt eenieder een pad mee om te bewandelen, noem het je zielenpad. Door diverse omstandigheden wijken mensen hiervan af en lopen daardoor vast op latere leeftijd. Mooi om dan met hen op zoek te gaan naar dat originele pad en te ontwikkelen in de richting van hun hart. Ik doe dat als loopbaancoach, re-integratieadviseur en als vrijwillig coach binnen de Rabobank. Mijn kernwaarden zijn oprechtheid en luisteren zonder oordeel, mijn drijfveer is de helper in mij. Op leeftijd van 40 jaar liep ik zelf vast. Door een heel mooi traject en ontmoeten van mijn coach en reikibehandelaar ontdekt waarvoor ik hier op deze wereld ben gezet. Steeds meer volg ik mijn hart en komen er mooie dingen op mijn pad. Soms door loslaten, soms door er hard voor te werken.

Een mooie start op maandag

Maandag heb ik gesprekken vanaf 11 uur en besluit ik met mijn eigen ontspanning te beginnen, een rondje in het bos met mijn puppie van 10 weken oud. Ik ben dankbaar voor veel werk in deze coronatijd. Dit betekent ook dat ik als coach moet blijven denken aan mijn eigen energie, die doe ik graag op in het bos.

Om 10 uur zet ik mijn laptop aan. Ik wissel mijn gesprekken af in Teams, whatsapp video, gewoon bellen of wandelen. Allemaal prima en ik laat de keuze aan de coachee. Als intuïtieve coach voel ik vaak ‘in’ bij de coachee. Ik heb gemerkt dat dit online ook heel goed gaat. De energie gaat tenslotte via het universum dat houdt geen scherm tegen. Nu in coronatijd geef ik geen Reiki maar ik gebruik het meer dan ooit tevoren. Om mezelf te geven maar vooral om af te stemmen op de ander.

Maandag heeft als thema onrust. Waarom? Ik merk dat in de gesprekken deze dag bij eenieder onrust heerst, onrust over gebeurtenissen bij familieleden, onrust over de loop van de re-integratie, onrust over een puberdochter. Bijzonder, want elke dag heeft weer een ander thema die vaak speelt bij elk gesprek dat ik heb. Gelukkig heb ik de rust meegenomen uit het bos, die kan ik dan mooi delen met mijn coachees.

Ik sluit de dag af met een eerste gesprek met een coachee die op mijn pad is gekomen via NL leert door, loopbaancoaching gesubsidieerd door de overheid. Dit project is in december op mijn pad gekomen, lees uit de lucht komen vallen. Een mooie kans. Coachees worden random toegewezen, maar wat merk ik? Iedereen is met een reden aan mij gekoppeld, mooi hoor hoe dat werkt met het universum.

Rabobank

Hierna maak ik mij klaar voor mijn werkdagen bij de Rabobank. Drie dagen in het teken van opleiding geven en nieuwe mensen wegwijs maken. Mijn ‘normale’ werk hier is hypotheekoffertes opstellen. Maar ook hier mag ik mijn talent steeds meer inzetten. Opleiden/trainen vind ik geweldig om te doen, de groepsdynamiek en het verbinden van mensen binnen die groep vind ik machtig mooi. Om af te ronden met een groep die gegroeid is!

Vrijdag, bijna weekend

Dan is het alweer vrijdag, nog een mooie dag te gaan met 3 gesprekken. Twee hiervan zijn een afronding van hun traject. Ik krijg een mooie feedback mee en ik zie groei en bewustwording, zo voelt men dat zelf ook. Thema van deze dag? Techniek… deze haperde nogal eens bij iedereen die ik sprak. Ik sluit de dag af met Willem, goed nieuws hij heeft een baan na lang zoeken. Mooi hoe intenties werken. Voor hem heb ik de intentie gezet dat hij aangenomen zou worden, gelukt dus! De laptop kan dicht en het weekend ingeluid worden. Belangrijk om als coach ook je eigen energie op te laden, daar staat het weekend voor.

Meer weten over mij en mijn werkweek? Neem gerust contact met mij op.

Jeanette Gobius du Sart
Carnelian Reiki & Coaching
jeanette@carnelianreiki.nl
www.carnelianreiki.nl
06-33305187