In de spotlight: Eva Driessen

12 nov 2021 | Spotlight

“Aan de bosrand zien we een hertje staan, ze drinkt rustig wat water uit de beek. Vanuit het niets duikt er een tijger naast haar op. De tijger bespringt het hertje, zet zijn tanden in haar vlees en neemt haar mee. Hij legt haar ergens neer voor later als hij geen honger heeft of nog verder gaat jagen. Het van angst en schrik verstijfde diertje blijft doodstil liggen. Dan knippert ze met haar ogen. Het hertje trilt over haar hele lijf. Ze schokt met haar hele lichaam en schudt letterlijk de gebeurtenis van zich af. Ze komt uit de freeze-stand en verdwijnt in het bos. Doordat ze het letterlijk van zich af schud heeft ze er geen last meer van. Als je iets ernstigs meemaakt ga je vechten, vluchten of je bevriest (freeze-stand). Met hypnose kom je uit de freeze-stand en is er geen trauma meer.”

Ik zit aan tafel met Eva Driessen en dit is een van de verhalen die ze me vertelt om uit te leggen wat hypnotherapie inhoudt. Eva heeft zelf veel meegemaakt en ook diverse therapieën ondergaan. Praten met haar is makkelijk, voor je het weet ben je uren verder. Vol passie neemt ze me mee in haar beroep en de wereld van hypnotherapie. Eva vertelt liefdevol over de verschillende therapieën die ze in haar sessies inzet. Hoe ze door middel van doorvragen bij de wortel van het probleem komt en ze je daar naartoe brengt in hypnose. En hierdoor mensen van bijvoorbeeld hoogtevrees afhelpt. Na zo’n sessie, zet ze een hoge schilders ladder tegen haar woonhuis en filmt ze als ‘bewijs’ voor het thuisfront hoe de persoon, zonder angst de ladder opklimt.

Belemmeringen waardoor je bijvoorbeeld niet voluit kunt leven

Voor mij als leek op het gebied van hypnotherapie, is haar eenvoudige uitleg op de onderkant van een bierviltje zeer verhelderend. Eva laat zien hoe een persoon zichzelf en de belemmerende gedachtes ziet. Dit laten tekenen, geeft inzicht. Vervolgens maakt ze in de hypnosesessie contact met het onderbewustzijn van de persoon en gaan ze samen stap voor stap terug naar de wortel van het probleem. Eva vertelt hoe ze samen met de persoon de wortels blootlegt en hoe ze vervolgens aan het opruimen slaan. Iemand met weinig zelfvertrouwen komt bijvoorbeeld in hypnose uit, bij dat hij vroeger als kind is gepest op school. Er ontstaat inzicht en begrip voor de diverse standpunten; waarom doet de pester bijvoorbeeld wat hij/zij doet? Vanuit het onderbewustzijn komt het gesprek op gang. Er ontstaat zelfvertrouwen en er komt plaats voor begrip en vergeving. Er ontstaat ruimte voor een nieuwe manier van denken. Na de sessie laat Eva de cliënt zelf opnieuw de lijnen intekenen en kunnen er lijnen uitgeveegd worden of anders worden verdeeld. Het nieuwe inzicht geeft vanaf dat moment ruimte, anders denken en handelen in het leven van de persoon.

Al met al was het een zeer boeiend gesprek en het maakt me nieuwsgierig naar meer. Soms is een enkele sessie voldoende en soms zijn meerdere sessie nodig omdat er veel is gebeurd of iemand gewoon meer tijd nodig heeft. Hypnotherapie, gewoon eens zelf ervaren?

Hypnotherapie & Healing
Zandkamp 252
3828 GR Hoogland

06-50424275
Info@evadriessen.nl

Deze spotlight is gemaakt door Rina de Vries van Next-to-me