IN DE SPOTLIGHT: Lucie Schuijt

3 mei 2021 | Algemeen, Spotlight

Op een koude lenteochtend loop ik naar de praktijk van Lucie; laatst ontdekte ik die om de hoek. Lucie is binnen Amersfoort verhuisd naar de wijk Schothorst en werkt nu aan huis. Van een bijzondere locatie in Nieuwland naar een mooi park. Lucie heeft volgens mij keihard gewerkt want vorige week zag ik nog dat er geklust werd. Nu is er geen verhuisdoos meer te bekennen. Eenmaal binnen is het warm en rustig. Lucie vertelt over haar praktijk die zich richt op behandelingen, massages, coaching en workshops voor meer rust en ontspanning:

“Het is mijn missie om zoveel mogelijk mensen te helpen stressvrij door het leven te gaan. Meer en beter kunnen ontspannen=meer rust=meer zelfinzicht=betere keuzes maken voor een gelukkig en zinvol leven. Ik zie zoveel mensen door het leven rennen, waar gaat die marathon heen? En als je nu 80 zou zijn en terugkijkt op je leven, wat zou je dan denken? Ik geloof dat iedereen stressvrij door het leven kan gaan en kan leren wat voor hem of haar werkt. Stress is er: de vraag is hoe je ermee omgaat. Door meer zelfkennis weet je waar jouw grenzen liggen en wat je nodig hebt in periodes van stress.”

De missie van Lucie groeit mee met haar bedrijf en haar eigen inzichten. Desgevraagd heeft ze zelf ook een ‘marathon’ gelopen waarbij ze dacht een eerdere baan te kunnen combineren met haar eigen manier van werken. Toen haar lichaam ‘stop!’ zei wilde Lucie wel dingen veranderen maar ze wist niet hoe en wat. Uiteindelijk lukte het en werd de eerdere frustratie een stimulans om elke klant te helpen ontdekken welke tips voor omgaan met stress voor hem of haar werken, want ieder mens is verschillend. Later heeft het moederschap voor nog meer focus op werkgebied gezorgd.

“Een eigen zaak zit in de familie. Ik heb ontdekt wat voor mij een goede manier van werken is. We zijn verhuisd omdat ik behoefte had aan tijd en een plek voor mezelf. Ik kan steeds beter aangeven wat ik nodig heb, het is een leerproces.

Lucie vertelt dit als reactie op een kwaliteit die ze uit een kaartenspel getrokken heeft, namelijk ‘voor jezelf opkomen’. Haar eerste reactie? ‘Wat een leukerd!’. Waarop ik aan haar vraag wat haar het meeste plezier brengt als ze met klanten werkt.

“Dat ze met meer zelfinzicht, verbinding met zichzelf en ontspannen, lekker in hun vel de deur weer uitgaan. Ik bied ‘meer’ dan een gewone behandeling, het is een soort mini-vakantie. Wat mij daarin kenmerkt? Persoonlijke aandacht en de tijd nemen, op het moment zelf uit verschillende materialen en technieken kiezen en rust creëren door ruimte, geur en muziek. Ik voel aan wat ik kan zeggen om dat ander gerust te stellen, kijk wat er onderliggend en nodig is.”

Als medelid van ondernemersnetwerk Bewust Eemland gaat het ook over bewust ondernemen. Lucie doet dit door haar manier van werken en de groene producten die ze gebruikt. Ook praten we over haar dromen voor de toekomst. Over vijf jaar wil ze een programma ontwikkeld hebben met eigen (ontspannings)producten om nog meer mensen te kunnen bereiken. Lucie wil het grootser aanpakken, het liefst met een combinatie van een online programma en een pakket dat ondersteunt.

“De rode draad voor mij als ondernemer is mensen; die vind ik gewoon heel fijn. De verbinding en interactie zijn voor mij belangrijk. Voor mijzelf is de rode draad meer vertrouwen in je eigen wijsheid, niet alle standaardregels of adviezen zomaar aannemen.”

Op de vraag welke wijsheid Lucie met ons wil delen zegt ze het volgende: “Dat het ondernemerschap net als een huid is, het heeft aandacht nodig. Per seizoen/periode zijn er veranderingen, keuzes die op je pad komen. Hoe beter je in contact bent met je eigen waarde (zelfvertrouwen, weet wat je nodig hebt) hoe beter je weerbaarheid is.”

Lucie heeft edelstenen in haar praktijk en ik vraag welke haar het meest aanspreekt. Ze kiest een rozenkwarts die staat voor liefde, vrede en acceptatie en bij je hartchakra hoort. Achter haar laptop ligt een amethist die Lucie al jaren heeft, deze staat ook voor vrede. Daarnaast wordt deze steen geassocieerd met spiritualiteit en zuivering. Allemaal aspecten die je in de praktijk van Lucie tegen mag komen.  

Zoek jij ook meer rust en ontspanning? Kijk dan op www.meerdangroen.nl.

‘Soms gaat ons hoofd er met ons lijf vandoor’ – Lucie Schuijt

Van de website: “De natuur is altijd een grote inspiratie bron geweest voor mij. Het geeft mij rust, lucht, ontspanning en bewustwording. Hier komt ook de naam vandaan: Meer dan groen. De kleur groen staat voor rust en ontspanning, je hartchakra en de natuur. Deze drie elementen zijn de basis voor mijn bedrijf.”

Dit interview voor ‘In de spotlight’ en de foto’s zijn gemaakt door Amber Bohncke.