IN DE SPOTLIGHT: Rina de Vries (Next to me)

21 jun 2021 | Algemeen, Spotlight

Balans als optelsom

Op een onstuimige vrijdagmiddag ontmoette ik Rina op het terras bij het Lokaal. Rina heeft een massagepraktijk ‘next to me’ in de oude Prodentfabriek in Amersfoort en is al jaren lid van Bewust Eemland.
En net als het weer ging ook dit gesprek alle kanten op. Van wind en regen naar zon en weer terug. Van lachen naar serieus en wijsheid. Van praktisch en ‘down to earth’ naar filosofisch en spiritueel. Wat ook meteen een mooie typering is van Rina. 
Van een economische opleiding via de belangstelling voor sport en beweging naar een massagepraktijk met diverse klanten. Vanuit de sportmassage de verdieping naar een meer holistische benadering.

Kloppend geheel

Een op het oog niet voor de hand liggende weg. En toch ook wel: ‘Ik doe eigenlijk nog steeds hetzelfde. In de boekhouding ben je op zoek naar de balans. Naar plussen en minnen. Een kloppend geheel. Als masseuse doe ik hetzelfde. Op zoek naar balans in het lichaam. Naar de balans tussen lichaam, geest en ziel. Naar een kloppend geheel.’
De basis is het lichaam. Wat doet het? Waar gaat het mis? Waar zit de disbalans? En hoe kan het weer kloppend gemaakt worden?  Iets wat uiteindelijk de persoon zelf doet. Rina begeleidt en helpt om helderheid te krijgen. 

Vertrouwen

Vanuit de visie dat ieder mens diep van binnen weet wat het beste voor haar of hem is. Door het creëren van het vertrouwen waarin degene met wie je werkt zich open kan stellen als dat goed voelt. En het oké is als dat niet het juiste moment is. Balans als optelsom, dat is ook een rode draad in werk en leven. 

Afwisseling

De afwisseling in werk, in loondienst meer hoofdwerk, in de praktijk werken met mens en lichaam. De afwisseling in klanten. De werknemer die voor een stoelmassage komt. En de senior die meer langdurige zorg nodig heeft en waar het luisterend oor net zo belangrijk is als de fysieke kant.  De afwisseling tussen enerzijds in de basis gezonde mensen  die geholpen zijn met een ‘quick fix’ en anderzijds mensen aan het eind van hun leven het iets makkelijker maken. 

Balans voor Rina en haar onderneming

Balans voor zichzelf die ze vindt in goede gesprekken met vrienden tijdens een wandeling. Lachen om zichzelf. En soms ook over serieuze zaken. 
Het afgelopen jaar was een lastig jaar als ondernemer. Aan de andere kant bood de sluiting van de praktijk ook de ruimte voor verbreding en kennis verdieping. Om nog een extra opleiding te doen. 

Bewust ondernemerschap is voor haar ook het kunnen doen wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Om zelf te kunnen bepalen met wie je werkt. Om te kiezen voor mensen met wie je een klik hebt. Om zichzelf te kunnen zijn. Om eerlijk te kunnen zijn.

En net als met het lichaam is het in het ondernemerschap nodig om soms even stil te staan en om soms in het diepe te springen en gewoon te gaan. Te ervaren wat iets brengt. En daarmee de balans te vinden en te houden.

Meer informatie kun je vinden op https://next-to-me.nl/
Deze ‘in de spotlight’ is gemaakt door Judith van Barlingen.