‘Me, myself and I’

1 dec 2020 | Algemeen, Duurzaamheid

Ik hoor het mezelf nog zeggen. Ja maar….   Dit duurt altijd eventjes voordat ik door heb wat er gebeurt, voordat ik begrijp dat dit soort gedachtes, die zo nu en dan omhoog ploppen, niet handig zijn om naar te luisteren. 

Je hebt waarschijnlijk wel gehoord over die zuurstof kapjes in het vliegtuig. Ze vertellen dat je ze altijd eerst bij jezelf op moet doen en daarna pas bij anderen. Langzaam voel ik mij minder schuldig  als ik op dinsdag ochtend, als de kinderen naar school en de opvang zijn even tijd vrij hebt. 

Helaas is vrije tijd een schaars iets. Laatst had ik een iets drukkere agenda, en wat sneuvelt er dan als eerste… juist mijn ochtendje. Meestal doe ik yoga deze ochtend maar dat is er de laatste tijd ook niet echt van gekomen…

Heb jij wel eens een vrije ochtend? Even niet werken, verplichtingen, geen was of huishoudelijke dingen. Alleen tijd voor jezelf?  

Stel je eens voor dat wij nu in het vliegtuig zitten en doordat het even iets drukker is valt de ‘zuurstof’ weg en komen en zogenaamde zuurstof masker uit de lucht zetten. Wat zou dit dan voor jou zijn? Wat is jouw zuurstof?

Ik zie medeondernemers hard werken, en niet alleen fysiek, ook mentaal zie ik een uitputtingsslag, hoe kan ik overeind blijven in deze tijd, wat kan ik anders doen. De druk neemt toe en er zijn vaak te weinig momenten om weer op te laden. 

Als ondernemer hebben we allemaal wel eens stress. Stress is niet altijd slecht, we hebben het ook nodig om te vernieuwen, om uit onze comfortzone te komen en om in beweging te blijven. Als je langdurig stress, druk of zorgen ervaart is het tijd om in te grijpen. Zet jezelf bovenaan je prioriteiten lijstje en onderneem actie! 

Ik vraag je om deze maand iets voor jezelf te doen/kopen. Misschien iets lokaals zodat we medeondernemers uit de regio kunnen helpen. De maand december is meestal de maand van warmte en cadeautjes. Aangezien de meeste van ons geen kerstpakket ontvangen, koop nu iets voor jezelf! En dan bedoel ik niet die prullenbak die noodzakelijk is omdat de oude inmiddels weggeroest is. Nee! Echt iets voor jezelf! 

Zorg goed voor jezelf en fijne feestdagen. 

Warme groet Lucie

“De beste tijd om te ontspannen is als je er geen tijd voor hebt”