De ondernemer
Contactpersoon
Yvonne Steenmetz
Wat is de missie van jouw bedrijf?

Lichtheid brengen in de zwaarte die mensen ervaren, letterlijk en figuurlijk.

Hoe breng jij bewust ondernemen in je bedrijf?

Dienstbaar zijn aan liefdevol leren kijken naar jezelf, waardoor mensen dit ook uitstralen in hun omgeving. Waardoor de wereld een stukje liefdevoller wordt.

Welke wijsheid wil je delen?

Dat mild kijken naar jezelf echt de sleutel is tot verandering, jezelf worden, en leren lichter in het leven te staan, letterlijk en figuurlijk.

Wat we doen
Trefwoorden
Foto's
Over dit bedrijf

Mijn naam is Yvonne Steenmetz.

ik heb bijna 20 jaar gewerkt als diëtist in de thuiszorg. Ik heb veel mensen met overgewicht en eetproblemen begeleid bij het veranderen van hun eetgewoontes.

Mijn specialisatie: Tijdens mijn 20 jaar bij de thuiszorg ben ik begonnen met het begeleiden van mensen met overgewicht en eetstoornissen, waarbij ik mensen hielp inzicht te krijgen in hun eetgedrag en wat hier de diepere oorzaken van zijn. In mijn eigen praktijk heb ik de afgelopen 12 jaar mijn werkwijze verder ontwikkeld in combinatie met de principes en visie van psychosynthese: Mensen leren  om:

  • zichzelf waar te nemen.
  • hun geworstel van binnen helder te gaan zien.
  • mild te kijken naar zichzelf in plaats van kritisch en oordelend.
  • hun wil te leren inzetten op een liefdevolle en kundige manier.
  • de ‘3e persoon’ in zichzelf te leren kennen, de dirigent die de orkestleden kan aansturen.
  • te leren vertrouwen op eigen stuurmanskunst.
  • meer eigenwaarde te gaan ervaren.

Hier is het werken met energietechnieken als EFT en logosynthese bijgekomen, waardoor blijvende gedragsverandering mogelijk is en mensen werkelijk bevrijding kunnen vinden van hun geworstel met eten en gewicht.

Tevens ben ik vanaf 2012 trainer aan de psychosynthese Academie in Amersfoort, (vanaf 2019 gegeven vanuit de Broedplaats). Hier leer ik als trainer van de beroepsopleiding studenten het begeleidings-vak vanuit psychosynthese. En ben ik leertherapeut van studenten die de beroepsopleiding volgen. Het is prachtig te zien hoe mensen zichzelf leren kennen, en gaan leven voor hun passie en verlangens ipv vanuit hun belemmeringen en beperkingen. En dit in hun dagelijks leven leren verwerkelijken.