De ondernemer
Contactpersoon
Bart Mutsaers
Wat is de missie van jouw bedrijf?

Door middel van filosoferen zet ik jou aan het denken over je eigen uitgangspunten. Door die in een gesprek met anderen te delen ga je als vanzelf vragenstellen over jouw uitgangspunten. Zo krijg je begrip voor het spreken en handelen van die ander.

Hoe breng jij bewust ondernemen in je bedrijf?

Door het filosofisch onderzoek naar jouw uitgangspunten uit te voeren wordt je je enorm bewust van hoe je denkt en waar dat op gebaseerd is.

Welke wijsheid wil je delen?

Je wordt niet wijzer van de vragen die je niet stelt.

Wat we doen
Foto's
Over dit bedrijf

Bij Vragend Wijs staat het beoefenen van de filosofie centraal: het filosoferen. Anderen noemen dit ook wel eens praktische filosofie.

Om juist het actieve te benadrukken gebruik ik liever het werkwoord: filosoferen. Filosofie heeft voor sommigen een stoffig imago, maar door het te doen zul je merken dat filosoferen juist stof doet opwaaien en een frisse wind door je hoofd laat waaien. De beste resultaten van een filosofisch onderzoek bereik je samen met anderen. Doe jij mee?

Om te kunnen filosoferen zijn er eigenlijk maar een paar ingrediënten nodig: rust, tijd en de instelling om je eigen gedachten te “testen” bij de andere deelnemers van het onderzoek. Het resultaat is dat je na afloop van een of meer van dergelijke gesprekken beter in staat bent om je eigen gedachten te verwoorden, die ideeën ook beter kunt plaatsen en de denkfouten van anderen leert doorzien.

Voor wie is dit?

Er zijn verschillende soorten filosofische gesprekken die deze methode gebruiken. Voor verschillende doelgroepen zijn er andere gesprekken om te filosoferen over de uitgangsvraag. Ik maak onderscheid in:
Filosoferen met kinderen
Filosoferen met een onbekend publiek (Café Filo)
Filosoferen met een groep bekenden (Socratisch Gesprek)

Kijk eens verder dan deze pagina om meer te weten te komen over de mogelijkheden. Op de pagina Contact vind je verschillende manieren om je praktische vragen hierover aan mij te stellen. En denk eraan: je wordt niet wijzer van de vragen die je niet stelt. Graag tot ziens!