Ritme – Ingrid ter Haar

6 okt 2020 | Algemeen

‘Wat zou je dit jaar – vanuit je eigen kwaliteit en verlangen – voor Bewust Eemland willen doen?’ Dat was de vraag van het bestuur aan de leden. ‘Je kunt bv. op de zeepkist staan, helpen bij de zomerborrel, een energizer verzorgen?’ Tja, die energizer, dat laat ik graag aan anderen over. Ik geniet ervan, maar zelf doen? ‘Je zou ook een blog over ondernemerschap kunnen schrijven voor de website van Bewust Eemland of de kerstpakkettenavond organiseren?’

Ach ja, dacht ik, schrijven vind ik wel leuk, en het hoeft pas in oktober, dat gaat vast wel lukken. En kennen jullie dat: het in de agenda zetten, over nadenken, mee laten lopen, uitstellen, drentelen? Ik wel. Inmiddels herken ik het patroon. Net als bij het schrijven van mijn boeken (het zijn er inmiddels 6) is dat drentelen essentieel voor het proces. Het mag er ook zijn, helemaal.

En dan? Dan stap ik in een soort met- mezelf- afgesproken ritme. Een ritme van beginnen en doorgaan. Een ritme met gelegitimeerde pauzes en dan weer doorgaan. Een ritme met de ruimte voor een lach om mijzelf, als mijn vingers eens even stoppen. Een ritme met de ruimte van uit het raam mogen kijken, naar de prachtig kleurende Acer in onze tuin en de wolkenluchten. En een ritme met de ruimte voor tevredenheid over een geschreven fragment, een nieuw idee over een project.

Zo kijk ik naar mijn leven als ondernemer, naar mijn werkzaamheden voor MOOI?!, voor Quiet Amersfoort, mijn betrokkenheid bij projecten van anderen. Vanuit een ritme van beweging en initiatief, van doorzetten en stilstaan, van voelen en willen blijf ik – met de mij gegeven talenten – in dankbaarheid steeds weer onderweg, naar mijn ideaal van een nog mooiere wereld: duurzaam, verbonden, aandachtig.

Ingrid ter Haar – MOOI?!