Voorstellen: de nieuwe penningmeester Marieke Rokers

11 mrt 2021 | Algemeen

Ik zal mij even voorstellen, want velen van jullie kennen mij nog niet, aangezien ik pas sinds eind oktober lid ben van Bewust Eemland. En, sinds 11 maart 2021 ben ik penningmeester van de vereniging.

Ik ben Marieke Rokers-Hassink. Ik ben getrouwd met Tijs en moeder van Emma en Roos. Ik woon sinds 2004 in Leusden.
Ik ben geboren en getogen in Enschede en daarna in Rotterdam gaan studeren. Hier deed ik bedrijfskunde en daarna de opleiding tot Register Accountant. Tijdens mijn studie heb ik al diverse penningmeesterschappen gedaan, waaronder die van de studentenvereniging waar ik lid van was. Na mijn studie heb ik diverse jaren als financial gewerkt. Mijn werk gaf me echter nooit echt voldoening, maar ik wist ook niet wat ik wel wilde.

Toen mijn kinderen klein waren ben ik een paar jaar gestopt met (betaald) werken. Ik deed in die tijd wel vrijwilligers werk, namelijk penningmeester in het schoolbestuur van Montessorischool ’t Ronde, de éénpitter waar mijn kinderen op zaten. Vervolgens ben ik als ZZP-er aan de slag gegaan op financiële interim klussen. Dit vond ik al een stuk leuker, maar ik miste nog steeds de voldoening in mijn werk.

Een paar jaar geleden ben ik intensief aan persoonlijke ontwikkeling gaan doen, omdat ik ontdekte dat mijn hele gezin hooggevoelig was en vooral mijn dochter daarin vastliep. Maar ik had zelf ook wel wat slagen te maken. Er ging een wereld voor me open, een hele mooie wereld. Ik kwam er ook achter wat ik qua werk wilde: andere vrouwen coachen, zodat ze ook zo’n mooie ontwikkeling kunnen doormaken, waardoor hun leven een stuk makkelijker en mooier wordt, omdat ze gaan leven vanuit hun hart.

Ik heb inmiddels het roer omgegooid en sinds een aantal maanden heb ik een coachpraktijk (www.hartsbewustzijn.nl). Ik richt mij op HSP vrouwen, die vastlopen door (onbewuste) overlevingsstrategieën en die hsp willen leren inzetten als kracht.
Ik moet zeggen dat het niet de meest ideale tijd is om een coachpraktijk op te starten, aan de andere kant is het een tijd vol kansen.

De reden dat ik lid ben geworden van Bewust Eemland is om mijn netwerk van financials “in te ruilen” voor een netwerk van meer gelijkgestemde mensen. Dat ik direct het kernteam in zou stappen was natuurlijk op geen enkele manier voor mij te voorzien, maar dat liep gewoon zo.

Ik heb geprobeerd de cijfertjes volledig achter me te laten, want ik vind het coachen, de persoonlijke ontwikkeling van mijzelf en mijn klanten en het spirituele geweldig, maar ik heb inmiddels ontdekt dat ik nooit helemaal van de cijfertjes afkom. Dus een penningmeesterschap van Bewust Eemland is een mooie brug tussen deze beide werelden.

Ik heb heel veel zin om deze functie op te pakken en in het kernteam plaats te nemen. Judith heeft alles super goed georganiseerd voor me achter gelaten, waarvoor dank! Ik hoop jullie ook snel live te zien en beter te leren kennen.

Liefs Marieke