Wensen & Dromen

28 apr 2020 | Algemeen

Wie heeft ze niet? Niemand! Ik ben er zeker van dat we allemaal onze wensen en dromen hebben. Dat je naar iets verlangt, dat je iets wil bereiken of wilt hebben.  Als je weet welke wensen er zijn kun je daar je acties op afstemmen.
Dat klinkt logisch toch? Als je je rijbewijs wilt halen neem je autorijlessen om het te leren. Als je gezond wilt blijven neem je goede voeding, zorg je voor genoeg beweging, houdt je voldoende afstand en als je een goed lopende onderneming wilt hebben maak je je plannen om dat te realiseren. Wensen zijn er om te vervullen en geven richting aan wat je doet. Dat is duidelijk en fijn.

Dromen

Dromen zijn groter. Dromen lijken verder weg, maar dat hoeft niet zo te blijven. Om je dromen helder te krijgen is fantaseren een goed hulpmiddel. Eindeloos, onrealistisch of buitensporig, het kan allemaal. Bij dat fantaseren gebeurt er vanalles in je hoofd en in je lijf, komen emoties voorbij en het is de kunst om die toe te laten. Dat maakt je fantasie groter en je kunt buiten je vaste kaders denken en brainstormen. En dat is naar mijn idee precies wat ondernemers in deze tijd doen en nodig hebben.
Bij het aanleren en oefenen in nieuw gedrag maken je hersenen ook nieuwe verbindingen aan, het brein past zich structureel aan als je het vaker doet. Dat helpt erbij om op een andere manier te denken en handelen.

Van droom naar werkelijkheid

Ik wil mijn bedrijf/ onze bedrijven onder de aandacht laten blijven. In contact blijven met klanten en ervoor zorgen dat ze graag iets van ons willen zien, horen of lezen. Ik wens zichtbaarheid en ik droom van weer volop (nieuwe) activiteiten waarin we weer echt iets betekenen voor mensen. Ik maak filmpjes en schrijf blogs, ebooks en online magazines, publiceer ze op internet op de site, social media en andere platforms.Het is nu de tijd om het te doen. Sterker nog het is een kans om juist nu te doen. Om mijn droom straks werkelijkheid te laten worden.

Ik wens het alle mensen toe dat je je dromen kunt realiseren om er samen een  mooiere wereld te maken

Carla Pleijers
Mazzaze & VakantieAnders