Als het oude niet meer werkt – Sandra Barth

14 dec 2020 | Algemeen, Persoonlijke groei

Als het oude niet meer werkt: pivot

Dit jaar is een jaar waarin veel is gebeurd. Door corona is er ook veel in mijn (werkend) leven veranderd. Ik besefte dat ik door veel naar buiten te gaan, vergat ook naar binnen te gaan. Ik was heel druk met betekenis toevoegen aan de initiatieven van anderen en heel veel tijd kwijt aan reizen. Het naar binnen gaan doe ik vooral door te creëren. Daarmee uit ik wat er zich binnen mij afspeelt. Omdat ik in het verleden wel van anderen gehoord heb, dat ze graag lezen wat ik schrijf, heb ik besloten om daar meer mee te gaan doen. Wat kan ik anderen leren over hoe ik in het leven sta? Tijd voor een pivot. Pivot is een lean startup term die aangeeft dat je een nieuwe wending aan je bedrijf geeft als het oude niet meer werkt.

Een nieuwe combinatie van wat ik kan en wat ik wil brengen

Dus toen alles voor mij stopte, ben ik gaan sudderen en met de ingrediënten marketingkennis, website bouwen (bijna helemaal zelf), coachervaring, levenservaring, creatief brein en handen kwam ik tot de conclusie dat ik anderen wilde inspireren met mijn schrijfsels en creaties. Anderen ook kennis laten maken met het innerlijk proces van creëren en wat dat je brengt.

Alles online

Omdat alles nu online is, ben ik een online training aan het ontwikkelen dat eigenlijk een programma gaat worden voor vrouwen (er zijn vooral vrouwen geïnteresseerd in dit thema) die een nieuwe richting aan hun leven moeten of willen geven. Ik heb dit zelf ook een aantal keer in mijn leven moeten doen en je leven kan soms behoorlijk op z’n kop staan. In het programma bied ik ook de mogelijkheid van masterclasses van experts en theorie, video’s, reflectie- en creatieve oefeningen en individuele coaching. Dit allemaal online. Het maakt het tijd- en plaatsonafhankelijk en opschaalbaar. Een hele uitdaging.

Zoeken, proberen en experimenteren

Het is een proces van zoeken, proberen en experimenteren. Ik ben vooral een doener en test onderweg. Telkens kijken wat wel en niet werkt en weer bijschaven. En langzaamaan wordt het allemaal steeds beter en mooier. Ik heb ook flink wat technische dingen moeten bijleren, maar ook dat gaat steeds beter. Ik heb een training online marketing voor coaches/experts gevolgd,  HBO Coaching had ik al in the pocket.

Bestemming

Ik ben nu een eind op weg en met een aantal weken kan de introductiemodule gevolgd worden. Er zijn nu zes vrouwen aan het testen. Ik kreeg al positieve reacties. Tot nu toe heb ik geen spijt van deze keuze. Ik kan het combineren met mijn werk voor Toontibo én ik kan mijn creativiteit uiten. Het zorgt ervoor dat mij inspiratiestroom steeds sneller gaat stromen. Ik hoop dat ik een mooie bijdrage kan leveren aan vrouwen die nu in zo’n fase van hun leven zitten en hen verder op weg kan helpen, zodat ze op hun bestemming komen.

Sandra Barth – Coach Atelier Nieuwe Horizon