Opladen

21 jun 2021 | Algemeen, Gezondheid, Welzijn

De zon werd vroeger door de Grieken Helios genoemd, de Romeinen noemde haar Sol. In eerdere beschavingen eerden ze de zonnegod en bouwden ze zonnetempels.

Midzomer (21juni) is een moment van maximale Yang. (mannelijke, actieve energie) Het is de tijd van grote groei.

De zon is de brenger van licht, de schepper van kleur en de drager van warmte.

Ook de natuur heeft de zon nodig om te groeien en de vruchten rijp te laten worden. Wij als mens hebben deze stalende bol ook heel hard nodig. Niet alleen voor de vreugde, vrolijkheid en levenskracht die ze geeft, ook voor de aanmaak van vitamine D.

De zon is het element vuur en geeft ons levenskracht en zin om te genieten van het leven, leuke dingen te ondernemen en misschien zelfs wel andere dingen iets minder serieus te nemen.

Want levenskracht, of de kracht om te willen leven is iets waar onze batterij weer van oplaad. Net zoals de adem is het een belangrijk element in ons dagelijkse leven, maar hoeveel tijd en aandacht besteed jij aan het opladen van je batterij? En weet je überhaupt wat voor jou werkt om je batterij op te laden?

Dit zal heel erg verschillend kunnen zijn per persoon, en dat is allemaal prima. Het enige wat ik voor jullie wil is een opgeladen batterij. Vol met levenskracht, lust en passie de wijde wereld instappen, met vertrouwen en liefde voor alles wat leeft.

Dus geniet van die zon, kies de dingen die belangrijk zijn voor jou op dit moment en laad je op met de warmte en kracht van onze dierbare zon.

Lucie Schuijt – Meer dan groen